Den som kan bära över ett ton behöver en stark ryggrad.

Mercedes X-Klass är robust rakt igenom. Den har upp till 1 000 kg lastkapacitet och drar släpvagnar som väger upp till 3 500 kg. Det förutsätter att den har en stabil och tålig stomme. Därför har vi byggt vår pickup på en solid stegram av högklassigt stål. Du kan alltså lugnt lasta på det mesta du behöver i form av verktyg, maskiner, material eller fritidsutrustning. Även under körning utanför asfalterade vägar hjälper X-Klass robusta ram dig att övervinna de flesta hinder.

Trotsar naturlagarna.

Ge dig iväg över stock och sten med X-Klass och låt dig imponeras. Tack vare fyrhjulsdrift, lågväxelutväxling och tillvalet differentialspärr på bakaxeln tar du dig fram på ett suveränt sätt även i krävande terräng. Den generösa markfrigången på 202 mm – som tillval upp till 222 mm – lämnar gott om plats under bilen. Om du är sugen på äventyr kan X-Klass på rätt underlag klättra i stigningar på upp till ca 100 % och är stabil i sidolutningar på upp till ca 49,8°. Du behöver alltså inte få långtråkigt när du är ute och kör.

Full fart framåt!

Stig in, starta och känn full drivkraft redan från låga varvtal. Särskilt den vridmomentstarka V6-dieselmotorn1 övertygar med sin fantastiska körprestanda. Med DYNAMIC SELECT kan du välja mellan fem olika körprogram som erbjuder komfortbetonade, sportiga, terrängoptimerade eller särskilt effektivitetsbetonade köregenskaper. I det manuella DYNAMIC SELECT-läget växlar du själv med hjälp av växelpaddlarna.

De utställda hjulhusen med breda däck är inte bara en imponerande syn. Med sin stora spårvidd bidrar de också till X-Klassens höga tvärdynamik, precis som den dynamiskt avstämda multilänkupphängningen på bakaxeln. Det ger körglädje under varje meter och får dig att längta efter nästa kurva.

En lastyta med massor av möjligheter.

”Pick up” – det tar vi bokstavligt: Den lättåtkomliga lastytan har plats för över 1 000 kg arbets- och sportutrustning – även smutsig och våt sådan. Och mellan hjulhusen finns tillräckligt med plats för en europapall som lastas på tvären. Om lasten har hörn och kanter kan lastytans inklädnad skydda mot repor och lackskador. För att allt ska vara kvar på sin plats finns det fixeringsmöjligheter som säkrar lasten. Och skulle det råka bli sent så underlättar lastytans LED-belysning arbetet. Skulle du stå inför ännu mer utmanande körningar så ökar dina möjligheter tack vare släpvagnsvikten på upp till 3 500 kg – även för båt- eller hästsläp.

Tuff utanpå, mjuk inuti.

Även vid tuffa förhållanden skämmer X-Klass bort dig med Mercedes-Benz typiska komfort. KEYLESS-GO samt backstarthjälpen sörjer för smidig instigning och start. Under körning tempereras kupén av klimatanläggningen resp. den automatiska klimatanläggningen THERMOTRONIC som finns som tillval. De moderna radio- och navigationssystemen COMAND Online, Audio 20 USB och Audio 20 Soundsystem med anslutningstjänsterna för Mercedes me connect ansvarar för information och underhållning i bilen. Tack vare komfortchassit och de individuellt anpassbara sätena för föraren och passageraren fram kan du resa långa sträckor på ett bekvämt sätt. Elektriskt inställbara säten som är utrustade med svankstöd finns som tillval. Parkeringspaketet med 360°-kamerasystem underlättar vid parkering och manöverkörning när du kommit fram.

En stilsäker karaktär

X-Klass är ett tecken på karaktär: Powerdomes på motorhuven, det optiska underredsskyddet fram och de utställda hjulhusen imponerar vid första anblicken. När du öppnar dörrarna möts du av en elegant interiör. Designversionen POWER kan erbjuda upp till 19tum stora lättmetallfälgar och statiska LED-strålkastare. Till designversion POWER finns det 2 färgkoncept att välja mellan, i svart läder eller nötbrunt läder. Inklädnaden i konstläder ARTICO på instrumentpanelen och under rutorna samt panelerna i aluminium- eller masurträoptik matchar den högklassiga läderutrustningen.

Säker ur flera perspektiv.

Med sin robusta konstruktion har X-Klass en solid grund för föredömlig säkerhet. Och ännu bättre blir det av alla säkerhetsfunktioner som erbjuds. Olika regler- och bromssystem – som ESP® med släpvagnsstabilisering – kan hjälpa till att registrera kritiska körsituationer och i förekommande fall avvärja risker. Dessutom finns körhjälpsystem som stöd för föraren i stressiga eller kritiska körsituationer, till exempel kurshållsningsassistenten eller den aktiva bromsassistenten. Dessutom finns 7 krockkuddar och Mercedes-Benz nödanropssystem i standardutrustningen i händelse av nödsituationer.